Home » Archief » Naakt fascisme


[04.05.2019]

Naakt fascisme

Peter Breedveld


Illustratie: Helen Hyde

Straks is het weer Dodenherdenking, dat de laatste jaren een extreemrechts ritueel van uitsluiting is geworden. Daphne Meijer heeft daar dit uitstekende stuk over geschreven en ook ikzelf heb er de afgelopen jaren een aantal stukken aan gewijd.

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we bevrijd zijn van het fascisme. Ik heb helemaal niet het idee dat we bevrijd zijn van het fascisme. Je mag de Holocaust niet linken aan het lot van de vluchtelingen hier, want dan word je bedreigd. En je mag geen kritiek hebben op Baudet, want dan word je bedreigd. Je moet in De Balie spreken, midden tussen de racisten die vinden dat moslims gedeporteerd moeten worden, anders word je geïntimideerd en besmeurd. Je mag dit alles geen fascisme noemen, anders word je bedreigd.

Japanse popster

Dus nee, we zijn helemaal niet bevrijd van het fascisme. We hebben het fascisme een paar decennia weten te beteugelen, maar nu gaan alle remmen weer los. Gedreigd wordt er met zuiveringen op de universiteiten en redacties, dit alles met een beroep op een mythologische, boreale beschaving die ten onder zou gaan aan de vermenging met gekleurde volken. Maar wee degene die hardop durft te zeggen dat dit alles hem doet denken aan de ideologie van de Nazi’s, die wordt bedreigd.

Gisteren wees iemand op Twitter me erop dat Wierd Duk mij, voor de zoveelste keer, beschuldigde van doodsbedreigingen en antisemitisme. Dat doet hij niet expliciet, want dan hangt-ie. Dat doet-ie op de Duk-manier. Er is een troll op Twitter die hem kennelijk bedreigt en jodenhaat verspreidt. Die troll verschuilt zich achter de naam van een Japanse popster. Duk tweet: ‘De bedreiger heeft dus kennis van de Japanse populaire cultuur. Hm…’ en hij wéét dat zijn volgers de rest voor hem doen.

 

 

Virtuele knokploeg

Schrijver H.M. van den Brink zegt er iets over, waarna Duks woede zich op hem richt. Duk overlaadt hem met hysterisch uitzinnige aantijgingen, dat Van den Brink doodsbedreigingen oké vindt en dergelijke, en daarna volgt zijn virtuele knokploeg, die door Duk heel gericht worden bijgestuurd. Hij bevestigt hun idiote beschuldigingen en corrigeert ze als ze Van den Brinks woonplaats verkeerd hebben. Ik heb er een draad aan gewijd op Twitter, met een selectie van tweets van Duk en zijn trollen.

Dit soort acties van Duk en van Jan Dijkgraaf en Jan Roos en GeenStijl en Carel Brendel en Elma Drayer en hoe dat onuitsprekelijke schorem allemaal heet, hebben mij de afgelopen jaren een enorm pak last bezorgd. Ik word steeds in diskrediet gebracht bij mijn werkgever, die ik steeds opnieuw weer moet uitleggen hoe dat werkt, met trollen op Internet, dat ik niks verkeerds heb gedaan en dat ik het nota bene opneem voor tolerantie in een multiculturele samenleving, me uitspreek tegen racisme en dus een pluim verdien in plaats van een reprimande. Ik krijg bijna dagelijks anonieme trollen aan de telefoon, die me uitschelden en bedreigen, ik krijg agressieve apen voor mijn bureau, die me uitschelden en beschuldigen, ik krijg pakketjes toegestuurd en er worden abonnementen in mijn naam afgesloten.

Een troll heeft het voor elkaar gekregen Lodewijk Asscher tegen me op te zetten en nu moet ik me zelfs voor de rechter verantwoorden omdat ik een racistische troll heb beledigd, die vervolgens snel zijn duizenden tweets en blogs over mij en Hassnae heeft gewist.

Bezoedelen van het blanke ras

Dit zijn represailles voor het tegenspreken van Duk, het doorprikken van de guilt by adjacency-stukjes van Carel Brendel, het ontkrachten van de blakende nonsens van Elma Drayer en, heel simpel, het bezoedelen van het edele blanke ras door met een Marokkaanse vrouw te zijn. Een moslim, ook nog.

Ik noem dat fascisme. H.M. van den Brink zegt: ‘Ach, fascisme. Ze marcheren nog niet geüniformeerd door de straten’. Andere types komen me ook nu weer de oren wassen dat mijn definitie van fascisme niet deugt.

Fascisme is voor de meeste mensen in Nederland dat er in glimmend gepoetste laarzen door de straten wordt gemarcheerd en er Joden in treinwagons worden geladen. Spanje onder Franco is voor hen waarschijnlijk al geen fascisme meer, maar een “autoritair regime” of zoiets. Pinochet is voor veel Nederlanders zelfs een held, omdat die socialisten folterde en executeerde. Is geen fascisme. De definitie, weet je.

Vluchtelingen verdrinken

Als je bang moet zijn voor represailles, als je hele omgeving je komt zeggen dat je moet dimmen als je iets zegt over die rare boreale mythes van Baudet, dat je moet dimmen als je Duks manier van journalistiek bedrijven bekritiseert, dat het je eigen schuld is dat je wordt bedreigd en geïntimideerd, dat is fascisme.

Als je erop wijst dat er weliswaar geen Joden worden opgepakt, maar wel vluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee, als direct gevolg van het Europese beleid, waardoor nu zelfs de kustwacht niet meer mag ingrijpen als ze een boot vol vluchtelingen ziet zinken, en je wordt daarna twee, drie dagen lang helemaal verrot gescholden en verdacht gemaakt, dan is dat fascisme. Naakt fascisme.

Denk daar maar aan als je straks op televisie weer zwarten en hoofddoekjes op de Dam zit te tellen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.05.2019 @ 14:15

[Home]
 

1 Reactie

op 04 05 2019 at 14:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS