Home » Archief » De hetze tegen Abdelkader Benali is puur racisme


[22.01.2021]

De hetze tegen Abdelkader Benali is puur racisme

Peter Breedveld


Foto: William Mortensen

Cancel-culture bestaat, schreef ik afgelopen zomer, en het is vooral Extreemrechts dat mensen cancelt. De canceling van Abdelkader Benali als spreker bij de Dodenherdenking is een zoveelste voorbeeld. Nadat nota bene het rabiaat antisemitische GeenStijl een oude column van Midden-Oosten-correspondent Harald Doornbos uit de beerput had gevist, die Benali van antisemitisme had beschuldigd omdat hij hem, zegt hij nu, te ‘hautain’ had gevonden, voerden hoofdredacteur van Het Nieuw Israëlietisch Weekblad Esther Voet (die ook een koortsachtige haatcampagne tegen Hassnae voerde toen er sprake van was dat die iets voor de Joodse Omroep zou gaan doen; Voet heeft een pleurishekel aan Marokkanen) en het CIDI een intensieve en giftige haatcampagne tegen Benali, bijgestaan door zulke onbevlekt ontvangen types als Joost Niemöller, die Holocaust-ontkenner David Irving “één van de beste na-oorlogse historici” noemde, Ruben Oppenheimer, maker van ontmenselijkende cartoons, en @Ingrid57878695, die het een grote schande vindt, maar tegen Natasha Gerson zegt dat ze zich er niet mee mag bemoeien omdat ze als Joodse een “nep-Nederlander” is.

We hoeven er geen moment aan te twijfelen dat de hetze tegen Benali racistisch is, want met Thierry Baudet had het CIDI tot voor kort geen enkele moeite, al was het al duidelijk dat die een met nazi-gedachtengoed koketterende antisemiet is lang voordat het kwartje ook bij de lampies van de gevestigde media ging vallen. GeenStijl heeft een laaaange geschiedenis van antisemitische oprispingen, van zulke ongein als het photoshoppen van cabaretier/radiomaker Dolf Jansen tot een berg Auschwitz-lijken (waarschuwing: link leidt naar de Nederlandse Der Stürmer en een “lollig plaatje van Auschwitz-lijken) tot tirades over de Joden als jankende beroepsslachtoffers die de holocaust onterecht uitmelken tot in de zevende generatie (link-waarschuwing: het staat er echt).

Oude koeien

Annabel Nanninga is vaak de auteur van dergelijke stuitend antisemitische stukjes, Nanninga vindt het jammer dat de mooie ovens van Adolf Hitler niet meer worden gebruikt, en ze is thans senator van de Eerste Kamer. Daar maakt een handjevol Nederlanders, waaronder ik, weleens een probleem van en dan zeggen dezelfde types die nu zo’n herrie maken over Benali dat we moeten ophouden oude koeien uit de sloot te halen want het was allemaal maar satire. Bart Nijman van GeenStijl houdt zich ook niet in als het over Joden gaat, maar hij is nog steeds niet gecanceld. Integendeel, er werd nog net geen Amnesty International-avond georganiseerd, met stille tocht door journalistenvakbond NVJ na, toen hij een etmaal geschorst werd op Twitter omdat hij een moslimvrouw voor hoer had uitgescholden.

Politicus Joost Eerdmans is ook een groot satiricus. Hij zei vorig jaar tegen Arnon Grunberg, waartegen extreemrechts ook al campagne voerde omdat hij het vooroorlogse antisemitisme had vergeleken met de Marokkanen-hetze van vandaag, dat hij de antisemitische doodsverwensingen aan zijn adres (“Adolf had jou ook moeten vergassen”) zelf had uitgelokt. In ieder beschaafd land zou zo’n antisemitische klootzak met pek en veren zijn bedekt, maar Eerdmans zit vrijwel elke dag in één van de vele talkshows over ongeacht welk onderwerp zijn ondeskundigheid ten toon te spreiden.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Volkskrant-columnist Sylvia Witteman mag ook graag antisemitische gebbetjes maken zoals Benali die in een dronken bui meer dan tien jaar geleden schijnt te hebben gemaakt, ze outte zichzelf nota bene, maar is niet gecanceld. Alleen Leon de Winter wijdde er een stukje aan en dat was het.

Nederlandse bloede

De moraal van dit verhaal is dat je antisemitischer mag zijn dan Adolf Hitler als je maar wit en rechts bent en zelfverklaard “Vriend van Israël”. Esther Voet komt je dan persoonlijk een gouden keppeltje opzetten. Maar een paar edgy grappen over Joden in Amsterdam-Zuid kosten je de kop als je niet van zuiver Nederlandse bloede bent. Volgens mij is dat racisme, kort en goed.

Ik persoonlijk ben er al heel lang klaar mee dat extreemrechts bepaalt wie er wat mag zeggen in Nederland en wie niet. Wie er mag spreken bij de Dodenherdenking en wie per se niet. Wat er herdacht mag worden en wat vooral ook niet. Welke vergelijkingen we mogen maken en welke niet. Dat schorem is zelfs de baas over wie er godverdomme Sinterklaas mag spelen. Zo tijdens de ophef over de allochtonenjacht die de belastingdienst organiseerde en waarbij tienduizenden Nederlanders met een niet-Nederlandse naam (plus iemand die ‘Zwartjes’ heet) zijn geruïneerd en soms zelfs de dood ingejaagd zou Extreemrechts zijn grote bakkes weleens mogen houden en zich ver, ver, ver van de Dodenherdenking moeten houden, dat de laatste jaren toch al is verworden tot een anti-allochtonenritueel.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 22.01.2021 @ 09:26

[Home]
 

1 Reactie

op 22 01 2021 at 09:27 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS