Home » Archief » Geef de Russische trollen maar weer de schuld


[16.07.2018]

Geef de Russische trollen maar weer de schuld

Peter Breedveld


Scène uit Envol van Carlos Chapman.

Dat de publieke opinie wordt beïnvloed vanuit de sociale media, lijdt bij mij geen enkele twijfel en ik kan me ook wel iets voorstellen bij de invloed die uitgaat van een leger trollen, als dat een enorm leger is van minstens tienduizenden trollen. Maar de 940 Nederlandstalige tweets van Russische trollen die NRC Handelsblad heeft gevonden, slaan nog geen deuk in een pakje boter.

De trollen versturen racistische tweets, proberen islamkritische hashtags trending te maken, mengen zich in het Nederlandse vluchtelingendebat en roepen op om PVV te stemmen, meldt NRC. Niets dat niet door duizenden echt bestaande Nederlanders van vlees en bloed wordt gedaan op Twitter.

Daar wringt de schoen: we horen nu al zo lang dat Russische trollen het debat beïnvloeden, alsof de PVV- en Forum voor Democratie-stemmer een willoze speelbal is, een onschuldige naïeveling, die door de Russen wordt wijsgemaakt dat Avondland ten onder gaat aan migratie en islam.

Dochters verkrachten

Trouwe lezers van deze fijne website hebben hier honderden voorbeelden voorbij zien komen van echt racisme van echte mensen in echte kwaliteitskranten en in het hart van onze democratie, de Tweede Kamer. Maar nu moeten we geloven dat het Russische Twitter-trollen zijn die Nederlanders opzetten tegen vluchtelingen?

“Spreek je uit tegen de islamisering van het Avondland, of laat je vrouw en dochters verkrachten”, citeert NRC een Russische troll. Dat is bijna letterlijk wat ik meerdere keren in NRC Handelsblad heb gelezen, in columns en stukken op de opiniepagina. ‘Het wachten is op de eerste aanranding en verkrachting’, staat er in dit stuk over vluchtelingen in NRC, dat als kop heeft ‘Neem ze op en je krijgt de Arabische mentaliteit erbij’. Geen Russische troll, maar gewoon Hafid Bouazza, in het sjieke NRC Handelsblad.

‘Straks als de nekschoten klinken, als straks de mensen weer door de straten worden gesleept, de bonzen op de deuren galmen, de helle gloed van in brand gestoken scholen en synagoges de horizon verlichten, helpt de laffe blinddoek voor onze ogen niet.’ Russische troll? Nope. Reclameman Jan Bennink, in het keurige NRC Handelsblad. In dit stuk wordt betoogd dat we ons moeten bewapenen tegen de Arabieren. Troll? Mispoes! Christiaan Weijts, NRC Handelsblad.

‘Russische trollen beïnvloeden het debat door op te roepen PVV te stemmen’. Heb je dan je verwaande porem met hondepis gewassen of wat?

Racistische haatcampagne

‘Vooral rechtse twitteraars zijn populair onder de trollen, zoals Geert Wilders, PVV-Kamerlid Martin Bosma, activist Joost Niemöller en de uitgesproken Telegraaf-journalist Wierd Duk’, aldus NRC. Modderfokker, dat interesseert me geen reet! Dat zulke types populair zijn bij de redacties van NRC, Trouw, de Volkskrant, Pauw en Jinek Live, dat is veel verontrustender. Die media brengen ons weekend na weekend dubbele, twee-dubbele pagina’s met hagiografische interviews en glamoureuze foto’s met Wilders, Baudet en iedere andere maanzieke racistische islamofoob met een Facebook-pagina. Kijk, twee pagina’s interview met de pisvlek die een racistische haatcampagne tegen Sylvana Simons begon, in NR fucking C.

NRC schroomt niet de tweets van de Russische trollen racistisch te noemen. Het geeft een paar voorbeelden, onder meer deze tweet: “Laat onze Nederlandse cultuur niet verpesten door #islamridders die onze spullen vernielen,ons aanvallen/ verkrachten, niet werken&onsberoven.” Dit is precies wat je leest in elk stuk van Wierd Duk. Toch zijn de Russiche trollen volgens NRC racistisch, maar Wierd Duk is alleen maar ‘uitgesproken’. Leg me dat uit, waarom een Rus racistisch is en een Nederlander, die hetzelfde zegt, ‘uitgesproken’.

Van Baudet wordt steeds gezegd dat hij “uit het niets” in de Tweede Kamer kwam. In werkelijkheid hebben alle kranten, en zeker ook het NRC, koortsachtig campagne voor Baudet gevoerd. Ook voor Jan Roos, overigens, die werd opgevoerd als lieve jongen die zo van vogeltjes houdt, terwijl angstvallig, echt krampachtig werd verzwegen dat hij met een twee meter lang kapmes achter een groepje Marokkaanse kinderen was aangerend. Voor Bart Nijman en Jan Dijkgraaf hebben de kwaliteitsmedia ook campagne gevoerd. Elke actie van Bart Nijman mag rekenen op rugdekking van de media, terwijl hij een seksist, een antisemiet, een racist, een islamofoob en een all-round modderfokking klootzak is.

Nauwelijks bereik

Aan het eind van het veel te lange artikel over de Russische trollen constateert NRC dan ook nog dat ze nauwelijks bereik hebben en nul effect. Geen toename in activiteit tijdens de verkiezingscampagne en de trollentweets worden ‘amper gedeeld en het aantal reacties is summier en veelal negatief’, aldus NRC.

Het ligt dus niet aan de Russen, mensen, het zijn gewoon de Nederlanders zelf. En het gaat ze niet om de hoge huren en de verschraling in de zorg, ze willen vluchtelingen in tienen hakken en moslims vergassen. Dat komt omdat ze in De Telegraaf, maar ook in NRC, lezen dat vluchtelingen onze vrouwen verkrachten en het Avondland islamiseren.

Wil je iets over trollen schrijven? Maar dan over trollen die écht invloed hebben? Hou dan de trollenlegers van Wierd Duk, Rob Hoogland, Arthur van Amerongen en GeenStijl eens tegen het licht. The Post Online, kijk daar eens naar. Iedereen die pleit voor verdraagzaamheid wordt door die legers geïntimideerd en bedreigd, werkgevers en opdrachtgevers worden belaagd, alles om elk geluid, dat Domrechts niet bevalt, in de kiem te smoren.

Maar ja, dan zul je het moeten hebben over mensen die jij kent, met wie je borrelt en die je aardig vindt. Dat is toch wat anders dan de schuld geven aan een groep gezichtsloze types in een land waar iedereen toch al een hekel aan heeft.

Ikzelf ben godverdomme vier jaar lang gestalkt en belaagd door een obsessieve troll die écht invloed had. Hij kreeg het voor elkaar de toenmalige vicepremier Lodewijk Asscher tegen me op te zetten. Met de hulp van de achterbakse hypocrieten van NRC. Maar hé, ik geloof dat ik daar een Russische troll zag die ‘in wat voor wereld leven wij’ tweette! Er achteraan, jongens!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.07.2018 @ 09:50

[Home]
 

1 Reactie

op 16 07 2018 at 09:58 schreef Peter:

Trollen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS