Home » Archief » Het hysterische toneelstukje van Madeleine van Toorenburg


[14.11.2020]

Het hysterische toneelstukje van Madeleine van Toorenburg

Peter Breedveld


Illustratie: Anders Zorn

Inhoudelijk ben ik het met CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg eens: het is vreselijk ongepast om in reactie op de gruwelmoord op Samuel Paty, de docent die een godslasterlijke cartoon in de klas toonde, een petitie tegen godslasterlijke cartoons te starten. Dat heb ik hier al uiteengezet. Maar de melodramatische driestuiversopera die van Toorenburg ervan maakt, is hysterisch over the top. “Witheet van woede” is ze, over het “meest foute moment”, “een nieuw mes in de rug van Samuel Paty” om nadat iemand is vermoord “over godslastering te beginnen”. “Ziek!” brieste Van Toorenburg over Farid Azarkan van DENK, die het voor de petitionisten opnam.

Over the top en ook waanzinnig hypocriet, want meteen na de gruwelijke moord op Theo van Gogh, op 2 november 2004, was het een CDA-minister, Piet Hein Donner, die het archaïsche wettelijke verbod op smadelijke godslastering in ere wilde herstellen, een wet die zijn grootvader in de jaren dertig had ontworpen, die iedereen alweer vergeten was. Dat was de redenatie na de moord op Van Gogh, totaal vergelijkbaar met die op Paty: dat Van Gogh vermoord was omdat hij de islam bespotte en ja, dan vraag je er wel een beetje om. Dan krijg je een koekje van eigen deeg.

Verkeerd moment

Ziek? Van Toorenburg zegt het. D66, toen onder leiding van één van mijn politieke helden, Lousewies van der Laan, reageerde op Donners zieke actie met een motie voor afschaffing van het verbod op smadelijke godslastering. Alle linkse partijen, die Van der Laan aanvankelijk hun steun hadden toegezegd, lieten haar op het moment suprême vallen als een baksteen. “Verkeerd signaal”, zei de SP over de motie, “gedram”, vond Femke Halsema (GroenLinks) en Wouter Bos (PvdA) sprak van een “verkeerd moment”. Ze stemden tégen die motie.

Ja, lieve kinderen, voor jullie is dit ancient history, maar ik herinner me de affaire nog alsof het een paar weken geleden was. De teneur in die dagen was dat de moord op Van Gogh vooral heel erg was voor de moslims. De enorme bevolkingsgroep die getraumatiseerd was door de moord, die een grotere schokgolf door het land veroorzaakte dan de aanslag op de Twin Towers, drie jaar eerder, werd in de kou gezet. Er was niemand voor ze. Integendeel, ze werden door Geert Mak en Femke Halsema weggezet als nazi’s. Ik heb al vaak betoogd: dat is één van de voornaamse oorzaken van het succes van Geert Wilders.

Lousewies van der Laan stond dus totaal alleen, maar ze was onverstoorbaar vastbesloten en bleef consequent strijden voor de vrijheid van meningsuiting. Als enige in de Tweede Kamer. Speciaal voor haar heb ik toen de Frontaal Naakt Award verzonnen, voor degene die zich het afgelopen jaar had ingezet voor de vrije meningsuiting. Het haalde zelfs de kwaliteitsmedia. Bij haar op bezoek geweest, fijn gesprek gehad. Gisteren zei ze ze nog steeds trots op de prijs te zijn. Hier beschrijft ze haar versie van de gebeurtenissen. Ik had toen ook een tegenhanger voor de Frontaal Naakt Award, de Mohammed B. Award, voor wie Van Gogh het meest overtuigend voor de tweede keer had vermoord. Die kende ik toen toe aan Donner, die niet inging op mijn verzoek de award in ontvangst te nemen. Velen spraken schande van mijn actie. Nu hoor ik Van Toorenburg mij bijna letterlijk citeren.

Confessionele overgevoeligheid

Fijn dat het CDA nu tot een ander inzicht gekomen is, en dat zelfs SGP’er Kees van der Staaij vindt dat je na zo’n moord je mond moet houden en niet over godslastering moet gaan nölen, maar een beetje bescheidenheid is op haar plaats, want zelf waren ze niet zo lang geleden nog niet zo ver. Want het CDA en de SGP lieten het in 2004 niet bij het in ere herstellen van die wet, het CDA wilde het verbod zelfs uitbreiden naar groepsbelediging en de SGP heeft nog jaren fanatiek campagne gevoerd voor een keiharde aanpak van godslastering, wat mij weer inspireerde tot een kruistocht vóór godslastering. Actie-reactie. Cartoonist Gregorius Nekschot is als gevolg van al die confessionele overgevoeligheid nog opgepakt, in de cel gegooid en met vervolging bedreigd (het OM heeft hem uiteindelijk laten gaan na hem een aantal van zijn cartoons off-line te laten halen, cartoons die nog steeds op Frontaal Naakt staan).

Met je “ziek”. Zo’n crackdown tegen godslasteraars als door de christenen heb ik bij imam Ismail Abou Soumayyah en DENK nog niet gezien. En formeel heeft Azarkan gelijk als hij zegt dat de petitionisten er blijk van geven netjes te zijn geïntegreerd door de wettelijk gesanctioneerde weg van een peititie te bewandelen. Dat was precies wat iedereen zei na de moord op Van Gogh: “Moslims, dat godsgelaster van Van Gogh was afschuwelijk, maar doodschieten en onthoofden is ook weer zo wat, hoor! Als je moeite hebt met iemands mening, zijn er legale manieren!”

Aangifte tegen BIJ1-jongeren

Vijftien jaar later blijken de piketpaaltjes te zijn verzet door die christelijke smiechten. Overigens alleen wat allochtonen betreft, hè. De politie heeft aangifte gedaan tegen de jongerenafdeling van BIJ1 vanwege een kwetsende meme over de politie.

En nu komt het: die meme gaat over het vaak dodelijke politiegeweld waar onvenredig veel zwarte en getinte Nederlanders het slachtoffer van worden, over het racisme van de politie, die zichzelf “Marokkanenverdelgers” noemt, en de hemeltergende onrechtvaardigheid van het feit dat de politie vrijwel altijd wegkomt met haar misdragingen, terwijl klokkenluiders ontslagen worden. Mitch Henriquez, Ihsan Gürz en Rishi Chandrikasing zijn slechts drie van de dodelijke slachtoffers van de politie en die vindt het gepast om de woede daarover te beantwoorden met een aangifte? Nu wil ik Van Toorenburg horen briesen: “ZIEK!”

Maar ik durf te wedden dat ze het met de politie eens is en dat haar toneelstukje in de Kamer vooral werd ingegeven door het feit dat Azarkan een Nederlandse Marokkaan is die namens allochtonenpartij DENK in de Kamer zit, en dat is de favoriete zondebok van heel suprematistisch wit Nederland.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.11.2020 @ 10:45

[Home]
 

1 Reactie

op 14 11 2020 at 10:46 schreef Peter:

Schuimbekken? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS