Home » Archief » Waarom ik geen NOS-O in mijn Twitter-naam zet


[17.10.2020]

Waarom ik geen NOS-O in mijn Twitter-naam zet

Peter Breedveld


Scène uit Terrible Ghost Cat of Okazaki (Kato Bin, 1954)

Dat de Boze Burger een gevaarlijke psychopaat is, weet ik al jaren en jaren. Ik word al vijftien jaar niet alleen vreselijk uitgescholden, maar ook geïntimideerd en bedreigd. Ik krijg, als het aan de Boze Burgers ligt, een kogel door mijn kop, een brandende autoband om mijn nek, een baksteen tegen mijn achterhoofd, mensen willen me doodrijden en waarschuwen me dat ik niet meer over straat kan zonder om me heen te kijken. Het is inderdaad een soort automatisme voor me geworden om steeds de hele omgeving af te scannen, waar ik loop. Een romanticus met nogal morbide voorkeuren wilde de naam van zijn vriendin in mijn lijk kerven. Ik had mensen voor mijn bureau staan, op mijn werk, die me verrotscholden en bedreigden.

Dat is tot daaraan toe. IJzingwekkender vind ik het als een anonieme lafbek dreigt mijn kinderen dood te schieten of dood te rijden. Er bevinden zich onder de aanhang van vooral Geert Wilders schrikbarend veel kindermoordenaars in het diepst van hun gedachten. Martelen spreekt ze ook erg aan.

Ziedend word ik van de types die mijn geliefde bedreigen en intimideren. De haatbagger die Hassnae over zich heen gekregen heeft! Het goedaardigst waren de ranzige pornofantasieën die islamofoben op haar loslieten. Ze is uitgescholden voor alle variaties op het woord ‘hoer’ die een Boze Burger maar kan verzinnen. Het wordt heel grimmig als er gephotoshopte portretten van haar over de sociale media circuleren, waarop haar gezicht bont en blauw geslagen is. Een extreemrechtse griezel achtervolgde haar zelfs tot op Schiphol, toen ze samen met Femke Halsema naar het buitenland vertrok om een documentaire te maken, om vanuit de verte foto’s van haar te maken en op Twitter te zetten, vergezeld van ranzige commentaren.

Fluwelen handschoentjes

Tegenwoordig is er om de haverklap verontwaardiging als een journalist of politicus of viroloog bedreigd of anderszins geïntimideerd wordt via de mail, maar wat Hassnae overkwam, kon indertijd niemand iets schelen. De bedreigingen aan mijn adres waren zelfs mijn eigen schuld, vond menigeen. “Peter neemt zelf ook geen blad voor de mond” (Ahmed Marcouch); “Peter is zelf ook niet van de fluwelen handschoentjes” (Chris Klomp); “Jij bent zelf net zo eng als Hassnae’s stalker” (Asha ten Broeke).

Wat me bovenop dit alles altijd erg boos gemaakt heeft, is het feit dat er zoveel journalisten en politici onder onze belagers zaten. Vooral toen de Boze Burgers ontdekten dat het meer effect had om ons te grazen te nemen via onze werkgever en opdrachtgevers, waren er heel wat journalisten die ons probeerden te vernietigen door ons te belasteren en die zich daarbij rechtstreeks tot onze broodheren richtten. Carel Brendel deed het, Elma Drayer belasterde ons in een vreselijk smerige column in Trouw, en schreef erbij dat ik aan haar universiteit werkte. De adjunct-hoofdredacteur van Trouw zei tegen me dat het Drayers voorrecht was me te belasteren in een column. Ik kreeg een draaiende camera en een zuigende journalist voor mijn neus, minuten nadat ik een nadrukkelijk spreekverbod had gekregen. Elsevier, Het Parool, De Telegraaf en GeenStijl beschuldigden me zonder een greintje bewijs van identiteitsdiefstal, een misdrijf, gewoon door klakkeloos Carel Brendel over te tikken.

Uitzinnige beschuldigingen

En in 2016 werd ik door Lodewijk Asscher in een stuk in NRC Handelsblad met naam en toenaam opgenomen in een rijtje antisemitische trollen, wat uiteraard tot gevolg had dat de bedreigingen en laster zich weer wekenlang intensiveerden. De bron van Asschers beschuldiging aan mijn adres was een anonieme Twittertroll, Ans Aarsema, die me drie jaar lang op een surrealitisch-obsessieve manier heeft gestalkt, bedreigd en belasterd. Journalisten, ik herhaal: journalisten belden mijn werkgever om te vragen wanneer ik eindelijk eens werd ontslagen. In die tijd vond ook NOS-anchorman Jeroen Wollaars, toen nog correspondent in Duitsland, het nodig uitzinnige beschuldigingen aan mijn adres te tweeten. Puur omdat ik zijn ophemeling van de Boze Burgers van het extreemrechtse Alternative für Deutschland en zijn hetze tegen Syrische vluchtelingen hekelde.

Wierd Duk heeft mij een poosje zijn persoonlijke obsessie gemaakt. Hij benaderde niet alleen mijn werkgever om er schande van te spreken dat ik zijn bedenkelijke manier van journalistiek bedrijven bekritiseerde, maar belde zelfs mijn vrienden om ze te sommeren alle banden met me te verbreken.

Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische Twitter-troll, die Hassnae en mij zeven jaar lang, dag na dag, heeft geterroriseerd. Alle media, allemaal, maakten toen vreselijk veel drukte om een tijdelijke Twitter-schorsing van GeenStijl-hooligan Bart Nijman, die een moslima voor hoer had uitgescholden. Alsof de Nederlandse Bob Woodward de mond was gesnoerd. Niet één nieuwsmedium behalve NRC Handelsblad besteedde aandacht aan de zaak van de journalist die een strafzaak aan zijn broek kreeg vanwege het belachelijk maken van een seksistische, homofobe, racistische, islamofobe, transfobe haat-troll. En NRC had ik te danken aan Fréderike Geerdink, die zich mijn lot aantrok. Verder kon geen journalist het iets schelen en sommigen hoopten zelfs dat ik veroordeeld werd.

Moslims vergassen

En dit alles omdat ik kritiek had op de campagne die de media gevoerd hebben voor Wilders, voor Baudet en voor hun aanhang, de Boze Burgers, die nu als een kudde zombies in The Walking Dead komen aangestormd zodra er een busje met het NOS-logo in zicht komt. Heb ik niet constant gezegd, jaren en jaren achtereen, dat je het extreemrechtse ongenoegen niet moet voeden met kritiekloze interviews met extreemrechtse figuren en de verheerlijking, echt, van de Boze Burger? Dat het gevaarlijk is constant je oren te laten hangen naar tuig dat heel expliciet te kennen geeft dat het moslims wil vergassen en en uitkijkt naar Bijltjesdag, als de linkse medeburgers uit hun huizen worden gesleept? Dat vluchtelingen in tienen wil hakken? Waarna steevast een Gutmensch in beeld kwam om te bezweren dat het de hoge huren en de kaalslag in de zorg waren, waarover de Boze Burgers zich druk maakten? Dat we naar die mensen moesten luisteren?

Terwijl Hassnae en ik in de media werden verketterd, zagen we op televisie een wijf bij Jeroen Pauw aan tafel zitten dat moslims wilde vergassen, om te vertellen hoe moeilijk ze het had en dat zij en haar lotgenoten nooit gehoord werden. Het waren journalisten die me er altijd op wezen dat Wilders moet worden beveiligd en dat ik dus mijn bek over hem moet houden. Thierry Baudet werd in de Volkskrant geïnterviewd door een muts die wilde weten of hij eigenlijk een vriendin had toen hij zei dat Nederland door de massa-immigratie naar de afgrond werd gebracht.

Demoniseren voor clicks

De media en de politiek hebben de Boze Burger machtig gemaakt. Zij hebben deze krokodil gevoed, in de hoop zelf niet door het beest te worden opgevreten. Ze hebben de moslims geofferd, die geen beveiliging hebben, ze hebben de vluchtelingen gedemoniseerd voor clicks, ze huurden columnisten in van allochtone afkomst die stuk na stuk schreven over de verschrikkingen van een islamitische opvoeding, de islamitische cultuur, de homohaat en het antisemitisme, want daar voelen witte mensen zich fijn bij. Af en toe gooiden ze hun eigen journalisten voor de leeuwen, als die het toch gewaagd hadden iets kritisch te schrijven over het Forum voor Democratie. Dan volgde een slijmerige verontschuldiging en de belofte dat zoiets nooit meer zou gebeuren. NRC Handelsblad riep het jaar 2015 uit tot het Jaar van de Boze Burger en wijdde er een special aan vol begrip en medeleven voor de zielige witte mensen die moslims wilden vergassen, Hitler zijn werk af wilden laten maken en kinderen bedreigden met verkrachting.

“Maar Marokkanen zijn toch ook oververtegenwoordigd in alle negatieve lijstjes?” “Vluchtelingen zijn toch ook gelukszoekers?” “Moslims zijn toch antisemieten?” “We benoemen alleen maar! We kunnen geen onwelgevallige feiten verzwijgen uit angst extreemrechts te voeden.”

En dan nu wel verontwaardigd janken als mensen erop wijzen dat de NOS zelf mede-verantwoordelijk is voor het tuig dat nu achter hen aankomt. Als je kinderen altijd maar hun zin geeft, nooit een streep trekt, ze nooit corrigeert, krijg je dit. Verwende strontblagen die geen nee meer accepteren en die je gaan terroriseren als je niet doet wat zij willen.

Leedvermaak

Het kon je geen reet schelen dat moslims, vluchtelingen en mensen met een migrantenachtergrond het leven zuur is gemaakt, door het gehits in de media. Nu huil je hete tranen van verontwaardiging dat Baudet je heeft gedemoniseerd met zijn verhalen over de Lügenpresse, en eis je op hoge toon solidariteit van dezelfde mensen tegen wie je dat tuig, dat nu achter jou aankomt, jarenlang hebt opgehitst.

Leedvermaak heb ik er niet om. Ik schep ook geen genoegen in het feit dat ik voor de zoveelste keer gelijk blijk te hebben, dat ik immers heb gewaarschuwd, keer op keer op keer op keer. Ik vind het oprecht afschuwelijk dat een journalist zijn werk niet kan doen. Niet voor niks heb ik er kilometers aan tekst aan gewijd. Al meer dan tien jaar geleden wees ik op de fascistische tendenzen van de Boze Burger, die zijn ongenoegen uitte op websites als Het Vrije Volk, waarop toen al werd gefantaseerd over het afknallen van journalisten in het Mediapark. “Wat maak je je toch druk om die margeblogjes”, kreeg ik constant van journalisten te horen. Nu staan ze het logo van hun persbusjes te krabben.

Maar ik ga geen grote rode NOS-O in mijn Twitter-naam zetten en ik verklaar me niet solidair. Jij hebt dit bedje gespreid, nu moet je er ook maar in slapen. En doe niet zo laf, door je logo van je busjes te halen. Treed het tuig met open vizier tegemoet. Ga de FRONTALE confrontatie aan, naakt en onverveerd. Neem een voorbeeld aan mij, motherfuckers. Hopelijk komt er nu een kentering, en lezen we wat vaker over het gevaar van de Boze Burger in plaats van over vluchtelingen en allochtonen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.10.2020 @ 11:34

[Home]
 

1 Reactie

op 17 10 2020 at 11:35 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS