Home » Archief » De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven


[28.05.2024]

De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

Journalisten schrikken zich het apelazerus nu de politici, die ze de afgelopen jaren zo driftig aan de macht hebben geholpen, achter hen aankomen. Als de reeks incidenten van de afgelopen weken, waarbij columnisten en journalisten door Dilan Yesilgöz, Caroline van der Plas, Geert Wilders en hun respectievelijke achterbannen werden geïntimideerd, hen de ogen niet heeft geopend, zullen de maatregelen tegen de journalistiek in het Hoofdlijnenakkoord (een bezuiniging van 100 miljoen op de publieke omroep en een verhoging van de BTW op kranten, tijdschriften en boeken naar 21 procent) een schrille wekdienst zijn geweest.

Maar nog altijd heerst de naïviteit en dringt het niet ten volle door wat voor vlees het precies is dat journalisten met Wilders, Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt zelf in hun kuip hebben gelegd. In een groot paniekstuk in de Volkskrant van afgelopen zaterdag wordt geschokt geconstateerd dat de populisten het hebben voorzien op de vrije pers. De auteur van het stuk kan dit echter niet rijmen met de verklaring in het Hoofdlijnenakkoord dat instituties die belangrijk zijn voor de rechtsstaat, waaronder de media, zullen worden versterkt omdat de coalitiepartijen zeggen te hechten aan “betrouwbare informatievoorziening.”

Tuig van de richel

Het journaille heeft nog steeds niet in de gaten dat “betrouwbare informatievoorziening” in de ogen van Domrechts niet hetzelfde is als hoe normale mensen dat zien. Na jaren van nepnieuws, rondgepompt door Wilders, Martin Bosma, Baudet, Omtzigt, Van der Plas en Yesilgöz, na jaren verwensingen en intimidaties van journalisten, door Wilders “tuig van de richel” genoemd, zou het toch een keer tot die domme koppen moeten zijn doorgedrongen dat Domrechts niet hecht aan feiten en objectieve verslaggeving, maar aan propaganda die zijn vertogen versterkt. De partij van Van der Plas had nota bene in haar verkiezingsprogramma staan dat schoolboeken geen kritische passages over het boerenbedrijf mogen bevatten. “Betrouwbare informatie” is verheerlijking van visser en boer, en demonisering van de moslim en de vluchteling.

Alleen Wierd Duk en De Telegraaf, Powned, Geenstijl en Ongehoord Nederland worden door dit schorem als journalistiek beschouwd. De rest moet worden bestreden en let op mijn woorden: jullie gaan nog terugverlangen naar die 21 procent BTW. De journalistiek zal totaal worden gecriminaliseerd als staatsvijandige activiteit.

Stank voor dank

Dat is dan je dank voor de jarenlange campagnes die je voor Domrechts hebt gevoerd. Want de Volkskrant is nu aan het huilen, en ook andere zogenaamde kwaliteitsmedia hebben de schrik te pakken, maar zonder deze media hadden Wilders en trawanten nooit zo’n bedreiging voor de vrije pers kunnen zijn. Ze hebben hun eigen moordenaar gecreëerd.

Dat roep ik al jaren, en het wordt in brede kring ontkend, maar ik heb in de loop der tijd bewijs verzameld en redelijk compleet gedocumenteerd hoe de kwaliteitsmedia, dus niet De Telegraaf, GeenStijl en het AD, maar NRC, Volkskrant en Trouw en dat soort media, zeker ook Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer niet alleen de mythe van de ontwrichtende massa-immigratie en de islamisering van Nederland hebben helpen creëren, maar ook Wilders, Baudet, Van der Plas en een hele rits wannabe-Führers hebben gepromoot als dé verfrissende oplossingen van de door Links veroorzaakte denkbeeldige problemen.

Natuurlijk hebben deze media ook de verhalen geschreven die een voortijdig einde maakten aan Plasterks premier-ambities, de zwendelpraktijken van Gom van Striem aan het licht brachten, het gesjoemel van Omtzigt met een nepgetuige in de MH17-zaak onthulden en heel wat PVV’ers en VVD’ers ten val brachten. Veel columnisten hebben de vinger gelegd op de verontrustende ontwikkelingen die ons hebben gebracht waar we nu zijn. Maar het blijven uitzonderingen die nu als stok worden gebruikt om de media mee te slaan. De carrières van een aantal individuen zijn er door gefnuikt, maar de domrechtse beweging in zijn geheel is er nooit door gehinderd.

De algehele teneur in de media is steeds geweest dat Links ons overlevert aan de barbaren en dat Wilders de Redder is, met kleine intermezzo’s waarin de aandacht voor Wilders verslapte omdat iedereen opeens geil werd van Baudet, of Joost Eerdmans, zelfs een poosje Jan Roos en begin dit jaar nog Caroline van der Plas.

De katten van Wilders

Niets daarover in dat Volkskrant-artikel, of in al die andere artikelen over de bedreiging van de vrije pers. Dat een Volkskrantjournalist aan Thierry Baudet vroeg, nadát hij had gezegd dat ons land vanwege de immigratieproblemen op de rand van de totale ineenstorting stond, of hij eigenlijk een vriendin had, daar lullen we niet meer over. Dat één van ’s lands topinterviewers Wilders niet kritisch bevroeg over zijn opruiende leugens over vluchtelingen en moslims maar hem leeg liet lopen over zijn katten, dat vinden we blijkbaar normaal.

De enige journalist die Wilders ooit kritisch heeft bevraagd, was iemand van de BBC. Die sloopte Wilders. heeft nooit iemand het meer over. Wie dat hier waagt, krijgt te horen, van journalisten!, dat Wilders wel wordt bedreigd. En dus werd hij meerdere keren uitgeroepen tot politicus van het jaar.

Weet je wie ook werd bedreigd? Sylvana Simons, en niet zo’n beetje ook. En wat deed NRC toen? Een hele pagina wijden aan Donny Bonsink die een Facebookpagina vol racistische bagger over Simons had gemaakt en die als een soort volksheld werd geportretteerd.

Overgewaaid antisemitisme

In plaats van Wilders, of Baudet, of Caroline van der Plas stevig aan de tand te voelen en ze te confronteren met hun leugens, hebben de media het publiek gevoerd met paniekverhalen over vluchtelingen en moslims om die leugens te bevestigen. Dan zag je op TV een boot vol vluchtelingen aanmeren aan de Europese kust, tegen de achtergrond van een bloedrode zonsondergang en onder onheilspellende muziek, en dan hoorde je een voice-over vertellen dat daar terrroristen tussenzaten. Of het ganse vaderlandse journaille liet zich meeslepen door de hoax rond de massa-aanrandingen door Syrische vluchtelingen in Keulen. Of je las onze topfilosoof, Bas Heijne, die in NRC beweerde dat antisemitisme is overgewaaid uit de Arabische wereld.

En zo hebben ze Wilders & Co de wind gegeven die ze in hun zeilen nodig hadden. En wie daar wat van vond, wie zijn bedenkingen over Wilders en Baudet hardop uitsprak, werd door de media opgejaagd als een oorlogsmisdadiger. Het overkwam docenten, vakbondsmensen, wethouders, burgemeesters. Het overkwam mij. Drie keer hebben media jacht op me gemaakt vanwege mijn kritiek op Wilders en de rest van Domrechts. De laatste keer werd ik in NRC door Lodewijk Asscher opgenomen in een rijtje antisemieten, omdat ik zijn stemmingmakerij tegen moslims en Turkse Nederlanders maar matig kon waarderen.

Verplicht haten

Je moest moslims en allochtonen haten, anders kreeg je straf. De media hebben allemaal, niet één uitgezonderd, jacht gemaakt op DENK en op Sylvana Simons. Ik vind het daarom nogal misplaatst van de Volkskrant om in het artikel over de aanval op de vrije pers het wantrouwen van DENK en ook van BIJ1 en de Partij voor de Dieren op één lijn te stellen met het gehits van Van der Plas, Wilders en Yesilgöz.

Nul introspectie nog steeds in journalistenland, waar het nieuwe, extreemrechtse regime de mensen alleen maar overkomt, waar alles ze is aangedaan door anderen. Zelfkritiek is journalisten doorgaans totaal vreemd.

Oppositie kaltgestellt

Maar niet alleen hebben de media Wilders & Co gepromoot, ze hebben alle oppositie ertegen ook uit de weg geruimd, zodat we het nu moeten hebben van een soort Grote Smurf die, las ik in NRC, een beetje wezenloos op zijn Kamerzetel voor zich zit uit te staren.

Bedankt NRC, bedankt Volkskrant, Trouw, Vrij Nederland, Groene Amsterdammer en Jeroen Pauw en Sven Kockelmann. Bedankt voor het plaveien van de weg naar Polderhitler 1.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 28.05.2024 @ 07:20

[Home]
 

1 Reactie

op 28 05 2024 at 07:21 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS